Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuwsberichten

IACE 2018
IACE

Uitwisselingsprogramma IACE: Grijp je kans, zorg dat je erbij bent.

Zoals je wellicht weet organiseert de KNVvL jaarlijks, in samenwerking met de Nederlandse militaire en civiele luchtvaart, een internationaal uitwisselingsevenement voor luchtvaart jongeren (m/v 17-21 jaar).

Nederlandse jongeren vertrekken 17 juli t/m 1 augustus 2018 en zijn 16 dagen gast van buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL. De landen zijn: Australië, Canada, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongkong, Israël, Zuid-Korea, Zwitserland en USA.

Dus: zorg dat je erbij bent​!​

lees verder

Time flies when you're having fun
IACE

Time flies when you're having fun, dat werd helemaal duidelijk bij de uitwisseling naar Zwitserland! Het begon al bij de aankomst op Frankfurt Airport. Daar werden we hartelijk ontvangen door de  begeleiders uit Zwitserland met een hapje en een drankje en voor je het wist zaten we al in de bus richting de heli.

We vormden al snel een band met de andere studenten, omdat we in gezamenlijke kamers sliepen op het vliegveldje en een kleine gezellige groep hadden. Maar vooral door onze ervaringen en culturen te delen en elkaar te helpen werden we een hechte groep. Ook de jonge begeleiders werden al snel een deel van onze groep.

lees verder

IACE Netherlands 2018
IACE

Het IACE-programma van 18 juli - 2 augustus 2017 is zowel voor onze Nederlandse deelnemers naar 11 landen als voor de buitenlandse deelnemers in Nederland bij KNVvL en KLu. succesvol verlopen. Nu richten wij ons alweer op IACE 2018 en roepen KNVvL-jongeren van 17 t/m 21 jaar op zich via het aanmeldformulier aan te melden voor de IACE van 17 juli t/m 1 augustus 2018 naar Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Israël, Zuid-Korea, UK, USA en Zwitserland. Japan ontvangt onze deelnemer in de maand maart.

GRIJP JE KANS en meld je zo snel mogelijk aan voor uiterlijk 1 november 2017, waarna je wordt uitgenodigd voor selectie op 14 januari 2018 te Terlet. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van ontvangst, het aantal plaatsen is voor 2018 beperkt tot 20 deelnemers, dus zorg dat je erbij bent!

lees verder

Uitwisselingsprogramma IACE: Grijp je kans
IACE

IACE Zoals je wellicht weet organiseert de KNVvL jaarlijks, samen met de Koninklijke Luchtmacht, een internationaal uitwisselingsevenement voor luchtvaart jongeren (m/v 17-21 jaar).

Dus: grijp je kans!

Op 18 juli 2017 vertrekken ruim 30 Nederlandse jongeren naar 12 verschillende landen en zijn 16 dagen gast van buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL en komen 2 augustus weer terug.

De landen zijn: Australië, Canada, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongkong, Israël, Japan, Korea, Turkije, Zwitserland en USA.

lees verder

Bijzondere bezoekjes en mooie ervaringen
IACE

IACE Zomer 2016, het is zo ver, de International Air Cadet Exchange komt er weer aan! Na vorig jaar een bijzondere reis naar Australië te hebben gemaakt, kon ik het niet laten me weer in te schrijven voor de uitwisseling. Als een van de gelukkige mocht ik ook dit jaar weer meedoen, en deze keer naar Frankrijk. De uitwisseling naar Australië vond ik erg toeristisch, wat ik super vond aangezien ik daar nog nooit was geweest. Echter hoopte ik dat Frankrijk net wat meer luchtvaartgericht was, aangezien ik de toeristische dingen in Frankrijk ooit al met mijn ouders heb bezocht.

Op 19 juli was het zo ver. Mijn vader zette me af op Schiphol, ik kreeg een zak drop van Wiesje, en ging gekleed in het uniform met oranje sjaaltje het vliegtuig in. In het vliegtuig zat ik naast een klein meisje wat met chocomel aan het spelen was, erg grappig, maar oh wat was ik blij dat ik de chocomel wist te ontwijken en mijn pak schoon bleef.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info