Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Oefenmaanden op EHBD
Gemotoriseerd vliegen

Het voorjaar hangt weer in de lucht, tijd om die stoffige landingen weer eens op te poetsen! Kempen Airport heeft veiligheid en vliegbekwaamheid hoog in het vaandel staan, daarom zijn april en mei 2018 wederom de trainingsmaanden bij ons op EHBD.

Er kunnen kosteloos 3 Touch & Go’s worden gemaakt door privépiloten om hun starts en landingen te oefenen.

lees verder

EPFU News Flash No. 54
Gemotoriseerd vliegen

Dear Readers After some very cold and windy days here spring is on long final, so flying, and other outdoor activities, will become more pleasant. Springtime also is the period of nearly all annual general meetings/assemblies. EPFU’s one was held at the begin of February at Paris. Many thanks to all of Fédération française aéronautique contributing to this well-prepared event, particularly for the flexibility shown: we did not have the Eiffel Tower as a picture on several publications, we where there…

lees verder

Eigen verklaring verlenging S-BVL
Gemotoriseerd vliegen

In het verleden kreeg iedere eigenaar van een in het register ingeschreven Annex II luchtvaartuig jaarlijks, ongeveer twee maanden voor het verlopen van zijn S-BVL, een al gedeeltelijk ingevuld aanvraag formulier en een formulier ‘eigen verklaring’ van het register toegestuurd.

Door omzetting van het computer systeem bij het register is dit niet meer mogelijk. Iedere eigenaar moet nu zelf in de gaten houden wanneer zijn S-BVL verloopt en tijdig een formulier ‘verlenging S-BVL’ downloaden op de site van het ministerie. De eigen verklaring verlenging S-BVL kun je hier aan toevoegen.

lees verder

EPFU News Flash No. 53
Gemotoriseerd vliegen

Dear Readers

Contrary to December 2017 January 2018 was a quiet month as regards powered flight. However, when we listen to the dicussions, the deliberations, and read all the reports and publications informing a wide audience on all aspects of future operations of drones, difficult times are ahead. Please remember: "Everything in the air not made of feather and bone should have electronic conspicuity" they say.

Besides this, the latest NPA 2018-01 on Instructions on Continuing Airworthiness (ICA) will require our full attention. 

lees verder

MLA RFI(A)-bevoegdheid aan te merken als nationale FI(A)-bevoegdheid?
Gemotoriseerd vliegen

Op 19 november 2017 heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan over de vraag of een RFI(A)-bevoegdheid is aan te merken als een nationale FI(A)-bevoegdheid. Eiser (MLA-vlieger) heeft beroep ingesteld tegen het besluit van 12 oktober 2016 van de staatssecretaris van IenM, waarbij zijn verzoek om een conversie van zijn instructiebevoegdheid RFI(A) naar FI(A) is afgewezen. De staatssecretaris heeft in zich op het standpunt gesteld dat de in geding zijnde bevoegdheid RFI(A) van eiser in zijn optiek niet is aan te merken als een nationale FI(A)-bevoegdheid als bedoeld in bijlage II bij de Verordening.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info