Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

MLA RFI(A)-bevoegdheid aan te merken als nationale FI(A)-bevoegdheid?
Gemotoriseerd vliegen

Op 19 november 2017 heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan over de vraag of een RFI(A)-bevoegdheid is aan te merken als een nationale FI(A)-bevoegdheid. Eiser (MLA-vlieger) heeft beroep ingesteld tegen het besluit van 12 oktober 2016 van de staatssecretaris van IenM, waarbij zijn verzoek om een conversie van zijn instructiebevoegdheid RFI(A) naar FI(A) is afgewezen. De staatssecretaris heeft in zich op het standpunt gesteld dat de in geding zijnde bevoegdheid RFI(A) van eiser in zijn optiek niet is aan te merken als een nationale FI(A)-bevoegdheid als bedoeld in bijlage II bij de Verordening.

lees verder

Texel Fly-In 2017
Gemotoriseerd vliegen

Van 25 tot en met 27 augustus wordt op Texel International Airport voor de negende keer de Texel Fly-In gehouden, het grootste evenement van zijn soort in Nederland. Natuurlijk is men afhankelijk van de weersomstandigheden, maar als de weergoden de Texel Fly-In goed gezind zijn dan worden er tussen de 200 en 250 vliegtuigen verwacht.

Wat maakt de Texel Fly-In zo bijzonder?
In de eerste plaats de gastvrijheid van de havenmeesters: Ed (vader) en Mike (zoon) de Bruijn. Maar ook de bijzondere ligging van het vliegveld op het prachtige Waddeneiland Texel. Deelnemers uit verschillende Europese landen (m.n. België, Engeland, Duitsland en Frankrijk) komen speciaal voor dit evenement naar Texel. Hierdoor krijgt de Fly-In ook een internationaal karakter. Het evenement wordt ook bezocht door geïnteresseerden, die niet direct bij de vliegerij betrokken zijn.

lees verder

MLA Sunset Fly in Vliegveld Middenmeer
Gemotoriseerd vliegen

Sunset vliegen is niets nieuws op vliegveld Middenmeer. Dat kan hier het hele jaar! Echter dit jaar voor het eerst een lekkere barbecue en overnachten met je tentje op vliegveld Middenmeer.

MLA vliegers vanuit heel Nederland (en daar buiten) worden zaterdag 24 juni verwelkomd. In de Brasserie Wings staat rond 18:00 uur een lekkere BBQ klaar en daarna is er de mogelijkheid tot zonsondergang lekker te vliegen.

Daarna natuurlijk nog een lekker afzakkertje in onze fantastische Brasserie Wings. Geslapen kan worden met een tentje onder de vleugel. Douche faciliteit beschikbaar.

lees verder

Grote belangstelling voor Oostwold Airshow
Gemotoriseerd vliegen

Als de voortekenen niet bedriegen kunnen er tijdens de negende editie van de Oostwold Airshow de nodige records gaan sneuvelen. Zowel op het gebied van toeschouwersaantallen als op het gebied van historische vliegtuigen.

Het aantal verkochte tickets in de voorverkoop is in vergelijking met 2015 zelfs verdubbeld. Opvallend is dat er toegangskaarten naar Frankrijk, Amerika en zelfs Australië gaan. Ook de belangstelling uit vooral Duitsland en Engeland is veel groter dan de voorgaande edities. In 2015 bezochten in totaal ruim 20.000 toeschouwers het evenement

lees verder

Onderzoek piloten die recreatief motorvliegen
Gemotoriseerd vliegen

Beste piloot,

Mijn naam is Milou Nagtzaam en ik ben vierdejaars student aan de opleiding Management Toerisme aan de NHTV te Breda. Als onderdeel van mijn afstudeerscriptie doe ik onderzoek in opdracht van Breda International Airport. 

Het onderzoek richt zich op piloten die recreatief motorvliegen in de kleine luchtvaart.

Het doel van het onderzoek is om meer te weten te komen over piloten, de motieven om voor bepaalde vliegvelden te kiezen en de manieren waarop piloten bereikt kunnen worden met nieuws over vliegvelden. 

Graag nodig ik u uit om deel te nemen aan dit onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een online enquête, waarvan het invullen ongeveer 5 tot 10 minuten duurt. De enquête is in te vullen tot en met 30 april. De enquête kan ook ingevuld worden op een tablet of smartphone.

De enquête kan bereikt worden door te klikken op deze link.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info