Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

MLA Sunset Fly in Vliegveld Middenmeer
Gemotoriseerd vliegen

Sunset vliegen is niets nieuws op vliegveld Middenmeer. Dat kan hier het hele jaar! Echter dit jaar voor het eerst een lekkere barbecue en overnachten met je tentje op vliegveld Middenmeer.

MLA vliegers vanuit heel Nederland (en daar buiten) worden zaterdag 24 juni verwelkomd. In de Brasserie Wings staat rond 18:00 uur een lekkere BBQ klaar en daarna is er de mogelijkheid tot zonsondergang lekker te vliegen.

Daarna natuurlijk nog een lekker afzakkertje in onze fantastische Brasserie Wings. Geslapen kan worden met een tentje onder de vleugel. Douche faciliteit beschikbaar.

lees verder

Grote belangstelling voor Oostwold Airshow
Gemotoriseerd vliegen

Als de voortekenen niet bedriegen kunnen er tijdens de negende editie van de Oostwold Airshow de nodige records gaan sneuvelen. Zowel op het gebied van toeschouwersaantallen als op het gebied van historische vliegtuigen.

Het aantal verkochte tickets in de voorverkoop is in vergelijking met 2015 zelfs verdubbeld. Opvallend is dat er toegangskaarten naar Frankrijk, Amerika en zelfs Australië gaan. Ook de belangstelling uit vooral Duitsland en Engeland is veel groter dan de voorgaande edities. In 2015 bezochten in totaal ruim 20.000 toeschouwers het evenement

lees verder

Onderzoek piloten die recreatief motorvliegen
Gemotoriseerd vliegen

Beste piloot,

Mijn naam is Milou Nagtzaam en ik ben vierdejaars student aan de opleiding Management Toerisme aan de NHTV te Breda. Als onderdeel van mijn afstudeerscriptie doe ik onderzoek in opdracht van Breda International Airport. 

Het onderzoek richt zich op piloten die recreatief motorvliegen in de kleine luchtvaart.

Het doel van het onderzoek is om meer te weten te komen over piloten, de motieven om voor bepaalde vliegvelden te kiezen en de manieren waarop piloten bereikt kunnen worden met nieuws over vliegvelden. 

Graag nodig ik u uit om deel te nemen aan dit onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een online enquête, waarvan het invullen ongeveer 5 tot 10 minuten duurt. De enquête is in te vullen tot en met 30 april. De enquête kan ook ingevuld worden op een tablet of smartphone.

De enquête kan bereikt worden door te klikken op deze link.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

lees verder

Oostwold Airshow 2017
Gemotoriseerd vliegen

Met ruim 20.000 betalende bezoekers is de Oostwold Airshow uitgegroeid tot het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Naast heel veel historische vliegtuigen kan je ook antieke trekkers, voertuigen en een compleet militair kamp uit de Tweede Wereldoorlog bewonderen.

Onder het motto ‘Time Flies’ kan je op 4 en 5 juni 2017 genieten van duizelingwekkende stunts, schitterende formaties warbirds en opvallende hedendaagse vliegtuigen.

Het vliegprogramma, de static display en alle randactiviteiten, waaronder de airmarket en de medewerking van ruim zeventig re-enactors, vormen een perfecte combinatie voor jong en oud.

lees verder

Memorial Hans Gutmann Tourist Rally Flight 2017
Historische luchtvaart

Every year pilots from all over Europe fly together, across borders, over nice countries paying tribute to famous Austrian airman Hans GUTMANN, who organized so many long-range trips in the previous decades, built his own airplanes and circumnavigated the world twice.

The last rally of 2016 was from Luxembourg to Georgia. Pilots traveled over 4000 nautical miles from Europe to Georgia. Over 10 aircraft participated and made this event a success. See the report at www.georgia.eu .

The 2017 rally, MID SUMMER NIGHTS, will take place from 15th to 25th June 2017. This year the rally route is going to be via the Scandinavian and Baltic countries, culminating in Saint Petersburg, Russia.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

locaties meer info