Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws over drones

Vlieg Veilig app voor drones
Drones

Afgelopen zomer bracht verzekeraar a.s.r. met softwareontwikkelaar AirHub een app op de markt die dronevliegers helpt bij het veilig en verantwoord vliegen met hun drone. De Vlieg Veilig appwerd in eerste instantie uitgebracht voor gebruikers met een iPhone. Inmiddels heeft AirHub ook de ontwikkeling van de Android-versie van de app van a.s.r. afgerond, waarin meteen een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd.

De Android-app is grotendeels gelijk aan de iOS-versie en biedt ook dezelfde functionaliteiten: een kaart met de verschillende vlieggebieden (No Fly Zones), een checklist met daarin de belangrijkste regels en een logboek met timer om de vluchten op te slaan. 

lees verder

Webinars for European Drone Community
Drones

Within the context of the EC COSME-funded DroneRules Project, a number of free webinars will take place in different languages. The objective of these webinars is to give drone users, both professional and amateur, an overview of the drone scene in Europe and the chance to interact with subject matters experts and industry professionals. 

The topics that will be addressed will cover the aspects of Safety, Insurance, Certification, and Regulation. During the webinar, the www.DroneRules.eu portal will be viewed & walked through, and there will be ample room for questions. 

lees verder

Save the date: DronEvent
Drones

Donderdag 30 november 2017 organiseert DroneHub Groningen Airport Eelde (GAE) het DronEvent. Hét event over de laatste ontwikkelingen op het gebied van drones. Wij tonen u de drone-toepassingen waar wij aan werken. Astronaut André Kuipers vertelt over de kansen die hij ziet voor drones. De Engelse Craig Cooper gaat in op nieuwe banen die ontstaan door drones. Werkgelegenheid die we ons nu nog niet kunnen voorstellen! Ontdek de mogelijkheden van drones én de DroneHub GAE voor uw eigen bedrijf. 

lees verder

Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen aangepast
Drones

Staatscourant Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 4 oktober 2017, nr. IENM/BSK-2017/232479, tot wijziging van de Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen in verband met het verruimen van de mogelijkheden voor gecertificeerd drone gebruik

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 4 van het Besluit luchtverkeer 2014 en artikel 4, tweede lid, en 7, eerste lid, van het Besluit vluchtuitvoering;

BESLUIT:

ARTIKEL I

De Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen wordt als volgt gewijzigd:

lees verder

Conferentie drones: korte termijn belangrijker dan toekomstplannen
Drones

Nederland telt inmiddels een kleine 500 bedrijven die beroepsmatig gebruik maken van drones, maar in de praktijk loopt men nog altijd tegen veel hindernissen aan. Ondanks vooruitgang op een aantal vlakken, zoals de verruiming van mogelijkheden voor drone-testcentra en iets soepeler regels voor ROC-gecertificeerde bedrijven, wordt er nog teveel over de toekomst gepraat en te weinig op de korte termijn ondernomen. Dat kwam naar voren tijdens de Conferentie Drones 2017, die afgelopen woensdag op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu was georganiseerd.

“Moet je kijken! Ze zijn buiten met een drone aan het vliegen! Terwijl we hier midden in de CTR Rotterdam zitten!” Toepasselijker kan een congres over drones niet beginnen. Buiten het congresgebouw, op het terrein van de voormalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM), mag er absoluut niet met drones gevlogen worden, en toch zoemt er een Phantom over het havengebied. Een tweetal Aziaten – waarschijnlijk toeristen – bestuurt de drone, maar ze zijn alweer weg als één van de congresdeelnemers – werkzaam bij de luchtvaartpolitie – poolshoogte gaat nemen.

lees verder

Drone Cup haalt het creatieve in kinderen boven
Drones

Samen met kinderen drones ontwerpen, waarom niet? De Fontys Pabo-studenten Jordy van Loon en Tim Vissers haalden er al eerder het Jeugdjournaal en de krant mee, maar staan weer volop in de belangstelling. Ze wonnen de #DenkGroter-prijs.

Ze hebben het er maar druk mee, de twee winnaars van de Denk Groter-prijs voor Fontys-studenten. Nee, niet met de voorbereiding van de volgende Drone Cup, het uitdagende onderwijsproject waarmee Jordy van Loon en Tim Vissers afgelopen maandag de prijs in de wacht sleepten. De twee, deze zomer aan de Pabo in Tilburg afgestudeerd, hebben inmiddels een tijdelijke baan op een basisschool. Bovendien viert Tim vandaag zijn 23ste verjaardag!

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.

MinidronesInschrijven

locaties meer info