Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Op deze pagina houden we onze leden op de hoogte van al het nieuws rondom deltavliegen. Activiteiten van de afdeling, nieuws over materiaal en vliegstekken enzovoorts. Heb je zelf een nieuwtje of organiseert je club een activiteit? Stuur dan een bericht naar communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl.

Nieuwsoverzicht

KNVvL Juridische Commissie 2.0
Afdelingen

Rechtspraak KNVvL-voorzitter Ronald Schnitker heeft onlangs oud-hoofdbestuurslid luchtruim- en milieuzaken Dick van het Kaar bereid gevonden het voorzitterschap van de Juridische Commissie (wederom) op zich te nemen.

Het is alweer een aantal jaren geleden dat de KNVvL een commissie in het leven heeft geroepen met als doelstelling verenigingsleden, daar waar nodig, juridisch te ondersteunen in geschillen. Na een ogenschijnlijk rustige periode is het de bedoeling dat de commissie weer volop actief wordt.

lees verder

EK Deltavliegen 2018 van start
Deltavliegen

Een selectie van de Nederlandse kernploeg is uitgezonden naar het Europees kampioenschap Deltavliegen in Kruševo, nabij de Albanese grens in Macedonië.  Met 90 andere piloten, uit 21 landen, zal van 9 tot 20 juli gestreden worden om de Europese titel.

In dit 11 dagen durend EK starten de deltapiloten vanaf een 1350m hoge berg, vanwaar ze taken met hoogtes tot zo’n 3.000 meter boven het zowel bergachtige als vlakke land vliegen. Met de verwachtte uitstekende weersomstandigheden in de Balkan, kunnen de grootst gevlogen afstanden in deze fysiek zware wedstrijd wel meer dan 150km gaan bedragen, waarbij vluchtduren van 5 tot 6 uren niet ondenkbaar zijn.

lees verder

Workshop voor de General Aviation 2018
Afdelingen

Op vrijdag 9 november 2018 wordt de jaarlijkse workshop voor de kleine luchtvaart gehouden in het auditorium van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol Oost. Het thema voor dit jaar is: ontwikkelingen aan de horizon.

De workshop wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Navigatie (NIN), Aircraft Owners and Pilots Association Netherlands (AOPA-NL) en de KNVvL.

lees verder

Elsefly 2018: back to basic
Afdelingen

ElseFly is een jaarlijks evenement op het terrein van De Strandhoeve en is bij uitstek de plaats waar alle vrije luchtsporten samenkomen. Dit jaar zullen er op Elsefly 2018 alleen paramotors, schermvliegers, parachutisten en heteluchtballonnen te zien zijn. Entree voor bezoekers is gratis.

ElseFly is een Fly-In: een evenement voor en door piloten en vliegers. Een gezellige samenkomst van iedereen die aan luchtsport doet of daarin geinteresseerd is. Of men nu zelf vliegt of als bezoeker komt: het is samen genieten van de liefde voor het vliegen.

Kortom: hier moet je bij zijn!

lees verder

Verslag ALV, bestuursoverleg en bijeenkomst clubs-scholen-commissies-bestuur
Deltavliegen

Het verslag van de ALV van maart 2018 is zojuist gepubliceerd, net als het verslag van de jaarlijkse bijeenkomst voor clubs, scholen, commissies en bestuur en die van de laatste bestuursvergadering.

lees verder

Convenant melden luchtvaartvoorvallen ILT en de KNVvL
Afdelingen

Op woensdag 6 juni werd het convenant getekend tussen ILT en de KNVvL inzake het melden van voorvallen en incidenten voor de luchtsporten. Met deze ondertekening is een grote stap vooruit gezet voor het verhogen van de luchtvaartveiligheid.

Er wordt gevolg gegeven aan EU verordening 376/2014, maar in een format waarbij de KNVvL de meldingen via eigen meldingsmiddelen kan verzamelen. KNVvL zal deze meldingen anoniem doorzetten aan het Analyse Bureau Luchtvaart (ABL) waarmee wordt voldaan aan de Europese regel.

lees verder

Zweefvliegdag bij Aeroclub Salland
Afdelingen

Regelmatig organiseert de ALA kennismakingsevents binnen de KNVvL. Ditmaal kun je op 27 juni kennismaken met zweefvliegen.

Naast een inleiding over zweefvliegen in Nederland kunnen deelnemers een kennismakingsvlucht maken per tweezits-zweefvliegtuig met instructeur en proeven van de bedrijvigheid van een zweefvliegstrip en de zweefvliegerij.

lees verder

Waarschuwing kiel Relax/RX2 Icaro 2000
Deltavliegen

Dit voorjaar zagen we bij verschillende toestelchecks een slijtplek op de kiel bij de Relax/RX2 van Icaro 2000. De slijtage wordt veroorzaakt door een onderdeel van het crossbarscharnier, en kan erg schadelijk zijn voor de vleugel. Het kan zelfs zo veel van de kielbuis af slijten, dat de kiel te dun wordt en dus onveilig.

Heb je een Relax of RX2, controleer je kiel dan liefst vóór de volgende vlucht op slijtage. Beginnende slijtage kun je stoppen; bij te veel slijtage moet de kiel vervangen worden. Er mag maximaal 0,1 millimeter zijn afgesleten.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info