Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Op deze pagina houden we onze leden op de hoogte van al het nieuws rondom deltavliegen. Activiteiten van de afdeling, nieuws over materiaal en vliegstekken enzovoorts. Heb je zelf een nieuwtje of organiseert je club een activiteit? Stuur dan een bericht naar communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl.

Nieuwsoverzicht

26 oktober: 2e lezing overlandvliegen
Deltavliegen

Na het succes van de overlandlezig van vorig winterseizoen begint deze winterstop goed en vroeg met de tweede lezing over overlandvliegen, op vrijdag 26 oktober 2018 in Leusden. Voor iedereen die meer wil weten over een goede vluchtvoorbereiding én over het vliegen zelf.

Op het programma:

  • Harm Darwinkel: overlandvliegen - vluchtvoorbereiding
  • Arne Tänzer: overlandvliegen - techniek & tactiek
lees verder

Rondvlucht projectgroep Luchtruimherziening: de KNVvL was erbij!
Afdelingen

Op 14 september heeft een delegatie van de projectgroep Luchtruimherziening van het ministerie van I&W een rondvlucht gemaakt. Zij vlogen van Hilversum, via Teuge en Lelystad weer terug naar Hilversum.
Vincent Kager (NVL) en Arjan Vermeij (ministerie I&W) hebben met twee vliegtuigen de route gevlogen. Hierbij is op ieder veld aandacht gegeven aan de verschillende luchtsporten en de luchtruimbehoeftes.

Zo is er op Hilversum door Sjoerd Talsma een presentatie gegeven over zweefvliegen, op Teuge gaf Simon Woerlee een uitleg over parachutespringen en de belangrijke positie die het Nationaal Paracentrum Teuge daarbij inneemt. Natuurlijk zijn het gemotoriseerd vliegen en Lelystad Airport uitgebreid aan bod gekomen.

lees verder

Soesterberg Luchtvaartdagen: de KNVvL was erbij
Afdelingen

De KNVvL was met een mooie stand prominent aanwezig bij de Soesterberg Luchtvaartdagen (25 & 26 augustus). Dit tweedaagse evenement, georganiseerd door en op het terrein van het Nationaal Militair Museum, is in totaal door 13.000 mensen bezocht. De KNVvL was aanwezig met een stand vol informatie over al onze luchtsporten en daarbij was een heuse leeshoek ingericht met goede luchtvaartlectuur en veel beeldmateriaal. 

Met de gedachte ‘de jeugd heeft de toekomst’, zijn er maar liefst 700 gooivliegtuigjes uitgedeeld wat zorgde voor 700 blije kindergezichten.

Ook de kleurplaten voor de kleurplatenactie vonden gretig aftrek, de eerste kunstwerken hebben we al binnen! De mooiste inzendingen worden uiteraard beloond met een leuke prijs.

lees verder

Nederlandse kernploeg 6e op EK - met leuke filmpjes
Deltavliegen

Afgelopen juli vond het EK deltavliegen plaats in Krushevo, Macedonië. Een veld van bijna 90 piloten waarin Europese en Australische piloten zorgden voor een zeer sterke bezetting waarin onze kernploeg zich maar had te bewijzen. En dat deden ze, en ze maakten er ook nog mooie filmpjes van.

De resultaten van met name Arne waren erg goed met een eindklassering net buiten de top 10, terwijl het team een mooie zevende plaats veroverde in het totaalklassement. Rekenen we alleen de Europese prestaties mee (het was tenslotte een EK) dan haalde het team zelfs de zeste plaats.

lees verder

Vliegen in de Dolomieten? Extra porto verplicht
Deltavliegen

Vliegen in de Dolomieten is prachtig, en wordt dan ook veel gedaan. Helaas gebeuren daar ook wel eens ongelukken waarbij de reddingsdienst uit moet rukken. Regelmatig kunnen de helikopters hun werk niet goed doen, omdat er andere piloten in de buurt blijven vliegen.

Om dit te voorkomen is een nieuwe regel van kracht: bij het uitrukken van de reddingshelikopter worden alle piloten in de regio gewaarschuwd. Hiervoor moet je vanaf nu een éxtra portofoon bij je hebben tijdens het vliegen in de Dolomieten. Hieronder volgt het bericht van de Italiaanse federatie. Ga je vliegen in de Dolomieten, houd je dan per direct aan deze nieuwe regel.

lees verder

Ernstige luchtruimovertreding in België
Deltavliegen

Enige tijd geleden heeft een van onze piloten vanaf het sleep vliegveld te Maillen in België onbedoeld een ernstige luchtruimovertreding begaan. Dit benadrukt nog eens de noodzaak om elke vlucht goed voor te bereiden.

Door een misschien iets te ambitieus plan, te weinig voorbereiding of desoriëntatie is de piloot in kwestie in de CTR van Charleroi terecht gekomen. De Belgen nemen dit, terecht, hoog op. Ook omdat het risico bestaat dat hen een vliegverbod vanaf Maillen of zelfs meerdere plaatsen in België boven het hoofd zou kunnen hangen.

lees verder

Tour met de Dragonfly en NK Slepen
Deltavliegen

De tour met de Dragonfly is ten einde net als het NK slepen op Salland. Beide evenementen gingen door dankzij enorme inspanningen van de KNVvL om IL&T te overtuigen dat een Duitse Dragonfly echt in Nederland mag vliegen en ook meer dan 3 vluchten per dag mag maken.

Met name Ronald Overdijk en Ronald Termaat hebben zich hier hard voor gemaakt, maar ook leden van het hoofdbestuur van de KNVvL, de voorzitter gemotoriseerd van de KNVvL, Maya de Best en Annet Vieregge hebben hier erg veel tijd in gestoken. Het heeft toch nog een paar hele leuke sleepdagen opgeleverd op diverse locaties in Nederland.

lees verder

Uitslagen NK Deltavliegen 2018 bekend
Deltavliegen

De uitslagen van het NK Deltavliegen 2018 zijn bekend. Een verslag van de wedstrijd kun je vinden op de site van André van den Akker. De score staat hieronder.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info