Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Op deze pagina houden we onze leden op de hoogte van al het nieuws rondom deltavliegen. Activiteiten van de afdeling, nieuws over materiaal en vliegstekken enzovoorts. Heb je zelf een nieuwtje of organiseert je club een activiteit? Stuur dan een bericht naar communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl.

Nieuwsoverzicht

Centrale commissies van de KNVvL, wat zijn dat eigenlijk?
Deltavliegen

De KNVvL is aan het reorganiseren. Daarover was al wat te lezen in de nieuwsbrieven van de KNVvL. Daarin stond ook een oproep voor leden om actief te worden in de ‘centrale commissies’. Vanuit de afdeling Deltavliegen zoeken we ook nog leden voor die commissies. Daarom vroegen we bij de KNVvL eens wat nou precies het nut is van de reorganisatie en naar het doel van de wat archaïsch klinkende centrale commissies.

lees verder

Veiligheidsdag op 3 maart 2018
Deltavliegen

In het voorjaar van 2018 organiseert de afdeling Deltavliegen nog een theorie-examen en een veiligheidsdag. De datum van het theorie-examen was al bekend. De veiligheidsdag wordt gehouden op zaterdag 3 maart. Voor zowel het examen als de veiligheidsdag moet je je vooraf aanmelden.

De data op een rij:
Veiligheidsdag op zaterdag 3 maart
Theorie-examen op zondag 25 maart vanaf 12:00 uur

lees verder

Ledenvergadering afdeling Deltavliegen op 2 maart 2018
Deltavliegen

De eerstvolgende ledenvergadering van de afdeling Deltavliegen van de KNVvL is op vrijdagavond 2 maart 2018. De laatste jaren werd de ALV altijd in november gehouden, maar dit jaar dus niet.

Op de extra ALV afgelopen zomer zijn een aantal besluiten genomen en is een nieuw bestuur gekozen. Het bestuur werkt nu hard aan het uitvoeren van die besluiten. In februari hopen we daar een stuk verder mee te zijn. We willen jullie dan informeren over de resultaten en nieuwe keuzes voorleggen voor de toekomst.

lees verder

Data examens en veiligheidsdag en surveillant gezocht
Deltavliegen

Voor de winter van 2017-2018 zijn weer twee examens gepland. Ook is de datum van de eerste veiligheidsdag bekend. Voor zowel het examen als de veiligheidsdag moet je je vooraf aanmelden. Ook zoeken we nog mensen met B3 die een theorie-examen willen bijwonen als secondant.

De theorie-examens zijn gepland:
- Zondag 26 november vanaf 12:00 uur
- Zondag 25 maart vanaf 12:00 uur

Meer informatie en hoe je je aan kunt melden staat op de pagina over examens.

lees verder

Update afdelingsbestuur Deltavliegen - taken goed verdeeld
Deltavliegen

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd binnen de afdeling Deltavliegen. Het belangrijkste nieuws vatten we samen in dit bericht: de notulen van de extra ALV (eerder al gepubliceerd) en de formatie van het nieuwe afdelingsbestuur en de eerste acties.

Op dinsdag 6 juni hield de afdeling een extra ledenvergadering met twee onderwerpen:

  • Een aantal acties ter promotie van onze sport en voor ledenbehoud
  • De verkiezing van een nieuw afdelingsbestuur
lees verder

Arne Tänzer winnaar NK Deltavliegen
Deltavliegen

Kernploeglid Arne Tänzer heeft Gijs Wanders afgelost als Nederlands kampioen Deltavliegen. Afgelopen twee weken streed hij om de Nederlandse titel tijdens de NK die deze keer op Aeroclub Salland en nabij Greifenburg in Oostenrijk werden georganiseerd.

Het eerste deel van de wedstrijd werd veertien dagen geleden gehouden op het zweefvliegveld van Aeroclub Salland, alwaar de piloten met een ultralight vliegtuig werden opgesleept. Daar werden drie geldige taken genoteerd. Door de goede thermische weersomstandigheden bedroeg de grootst gevlogen taak van het deelnemersveld deze editie zo’n 80km en werd met gemiddelde snelheden van ± 45km/uur gerond. 

lees verder

Notulen extra ALV van 2 juni 2017
Deltavliegen

De notulen van de extra ALV van 2 juni 2017 zijn hier te vinden.

Daarnaast is het document na de amendementen op het plan voor werving van cursisten en behoud van deltapiloten welke zijn gepasseerd op de ALV verwerkt in het betreffend document.

Werving van cursisten en behoud van bestaande Nederlandse deltavliegpiloten.​

lees verder

Tour met Dragonfly, eerste sleepweekend Middenmeer
Deltavliegen

12-13 augustus is in het kader van de Dragonfly Tour gevlogen op het Ultra-light veld in Middenmeer. De vereniging Daidalos is de initiatiefnemer voor dit weekend en heeft de kosten op zich genomen.

Zaterdag was de wind helaas te hard om te kunnen vliegen. Die middag hebben we benut om de Dragonfly en 2 dolly’s op te bouwen.

De cursisten (vier maar liefst) en een aantal andere piloten hebben vast hun toestellen opgebouwd en voor de avond mooi in een rijtje in een hangaar gezet. De opganghoogtes zijn gecheckt, de toestellen uitgerust met een bridle of een vin en ‘s avonds is nog tijd besteed aan de theorie.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info