Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Op deze pagina houden we onze leden op de hoogte van al het nieuws rondom deltavliegen. Activiteiten van de afdeling, nieuws over materiaal en vliegstekken enzovoorts. Heb je zelf een nieuwtje of organiseert je club een activiteit? Stuur dan een bericht naar communicatie.deltavliegen@KNVvL.nl.

Nieuwsoverzicht

ALV 2 juni 2017
Deltavliegen

Beste leden van de afdeling Deltavliegen,

Hierbij nodigen wij jullie uit voor de extra afdelingsvergadering van vrijdagavond 2 juni, 19.30 uur, in Woerden. Deze vergadering staat in het teken van twee hoofdonderwerpen: een bestuursverkiezing en de campagne voor het werven van nieuwe deltapiloten c.q. het behoud van bestaande piloten. Beide onderwerpen behoeven een toelichting.

Voor de stukken en meer informatie klik hier.

lees verder

Nieuwe versie handboek Deltavliegen
Deltavliegen

Het bestuur heeft na de grote update van het brevetteringsreglement van afgelopen maart terugkoppeling gehad van een aantal van onze leden. Na deze in overweging te hebben genomen zullen wij het handboek Deltavliegen nogmaals aanpassen op een aantal punten.

De wijzigingen zijn hier te vinden: Wijzigingen handboek Deltavliegen, 7 mei

lees verder

Flinke stijging vergunningen voor lichte drones
Deltavliegen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in de eerste maanden van 2017 al meer mini drone-vergunningen afgegeven dan het laatste half jaar van 2016. In totaal staat het aantal afgegeven vergunningen voor mini-drones nu op 204.

De mini drone-vergunning, de zogenaamde ROC-light, kan aangevraagd worden door organisaties die tegen betaling vluchten willen uitvoeren met een drone lichter dan 4 kg. De vergunningseisen zijn minder zwaar dan met een reguliere ROC-vergunning, wel zijn er meer beperkingen tijdens het vliegen.

Sinds de invoering van de mini drone-regeling op 1 juli 2016 haalden ongeveer 70 droneprofessionals hun ROC-light in dat jaar. Dit aantal is bijna verdriedubbeld in de eerste maanden van 2017. Het aantal verleende reguliere ROC-vergunningen stijgt minder snel. In totaal heeft de inspectie tot op heden 32 ROC-vergunningen voor deze bedrijven afgegeven.

lees verder

Duinbeheerder PWN bezoekt soarstek Langevelderslag
Deltavliegen

Vrijdag 17 februari brachten twee medewerkers van drinkwaterleverancier en duinbeheerder PWN een werkbezoek aan onze officiële startlocatie op Langevelderslag. PWN is de beheerder van het duingebied rondom Wijk aan Zee, een zeer poplaire maar niet officiële locatie om te soaren. PWN maakt zich zorgen over de schade die aan het duin kan ontstaan als er door delta- en schermvliegpiloten veelvuldig tegen en op het duin wordt gelopen om te starten en te landen. Daarom zijn zij komen kijken hoe de afdelingen KNVvL-afdelingen delta- en schermvliegen dat op de locatie Langevelderslag hebben geregeld.

lees verder

Pictogrammen EHPU
Schermvliegen

De Europese unie voor deltavliegen en schermvliegen (EHPU) heeft nieuwe, strak vormgegeven pictogrammen gelanceerd, die de gestandaardiseerde Europese regels in de lucht (ook wel SERA genoemd) gaan uitbeelden. De bedoeling is dat deze picto’s worden opgenomen in lesmateriaal, op informatieborden bij stekken enzovoorts.

Onderstaand de 10 nieuwe pictorgrammen, waarvan de betekenis in een keer duidelijk moet zijn. Beweeg je muis over een pictogram als je de uitleg wil zien en klik erop voor een grotere afbeelding. De pictogrammen zijn beschikbaar als schermafbeelding (png) of als hoge kwaliteit print-versie (eps) via deze dropbox-link: https://www.dropbox.com/sh/c54lvk0knhxrnhq/AABDI0b0BqqO4PLviai5955ea?dl=0

lees verder

Nieuwe versie van het handboek
Deltavliegen

Een nieuwe versie van het handboek Deltavliegen, versie 2.02, is beschikbaar. Met name het brevetteringsreglement is grondig gewijzigd.

Zo zijn alle termijnen verlengd naar 3 jaar, zijn aantallen te behalen vluchten voor een aantekening of brevet niet langer eisen maar richtlijnen waar een instructeur naar eigen inzicht vanaf kan wijken, is er een mogelijkheid tot het benoemen van waarnemers - door het bestuur benoemde piloten met bijzonder veel ervaring - die vluchten voor het behalen van brevet B3 mogen aftekenen en is er een eis aan het aantal vluchten en uren (30 vluchten respectievelijk 10 uur) dat je in de laatste 3 jaar gevlogen moet hebben voor het geldig houden van je brevet. Het voledige reglementen en de nieuwe versie van het handboek zijn hier te vinden.

De nieuwe reglementen zullen ingaan per 16 maart 2017. Bijpassende formulieren voor het aftekenen van de taken voor brevetten en aantekeningen en het aanvragen daarvan komen binnen enkele weken beschikbaar.

lees verder

Erkenning brevetten door Oostenrijk
Schermvliegen

De langverwachte regeling voor buitenlandse paragliders en deltavliegers is nu gepubliceerd in het Oostenrijkse staatsblad. Dit betekent dat vanaf 1 maart 2017 de Nederlandse brevetten voor schermvliegen en deltavliegen in Oostenrijk officieel geldig zijn. Met een Nederlands brevet en IPPI-kaart kun je in Oostenrijk met een gerust hart je vluchten gaan maken, inclusief overlandvluchten. De erkenning geldt niet voor eventuele aantekeningen op je brevet, maar wel voor niet-commerciële tandemvluchten. De hele regeling kun je hier lezen.

lees verder

Vacatures afdelingsbestuur en -commissies Deltavliegen
Deltavliegen

We hebben enkele vacatures binnen de afdeling. We hopen dat zich hiervoor kandidaten melden zodat al het nuttige werk doorgang kan vinden. Zo zoeken we met spoed een penningmeester en een redacteur voor LIFT, algemene bestuursleden én een nieuwe voorzitter.

 

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

locaties meer info