Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Examens en brevetten

De KNVvL voert in opdracht van de overheid zowel de theorie- als de praktijkexamens uit. Wil je theorie-examens doen, dan kun je terecht bij STEBZ (Stichting Theorie Examens Ballonvaren en Zweefvliegen).

Het praktijkexamen kun je in overleg met je Flight Instructor aanvragen bij de KNVvL. Via de KNVvL krijg je vervolgens een examinator toegewezen.

De wetgeving rond examens verandert geregeld. Tot de nieuwe BAC (Basic Air Crew) regels zijn ingevoerd, zijn de Nationale regels van toepassing. Je kunt kiezen een commercieel of recreatief piloot te worden.

Wil je recreatief niet-commercieel varen en een aantal beperkingen respecteren dan kun je je KNVvL-BPL(Balloon Pilot Licence) halen. Wil je commercieel varen dan haal je je CPL(FB), je Commercial Pilot Licence voor Free Balloon. Beide brevetten hebben dezelfde theorie-eisen. De praktijk is vanzelfsprekend ook gelijk, alleen is voor het KNVvL-BPL een radiotelefonie examen niet verplicht. Een Flight Instructor (instructeur) haalt zijn FI certificaat en een examinator wordt door Inspectie Leefomgeving en Transport erkend.

Als je het examen gehaald hebt kun je je brevet aanvragen bij de

KNVvL of KIWA. 2 LINKs FORMULIEREN (KNVvL en KIWA), volgen.

Een goed leesbare site van onze Engelse collega’s geeft eventueel nog meer informatie: caa.co.uk.

Voor vragen kun je terecht bij het bestuur van de afdeling Ballonvaren of één van de examinatoren via secretaris.ballonvaren@KNVvL.nl.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

KEIbrevet.aero

Informatie over brevetten of theorie-examens vind je op www.brevet.aero.

Vragen aan het KNVvL Examinering Instituut?
Stuur een e-mail of bel 0348-437066.

locaties meer info