Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Vliegroutes Lelystad Airport

Steun vanuit FAI betreffende problematiek Lelystad
Vliegroutes Lelystad Airport

Ook de FAI heeft haar steun uitgesproken om het luchtruim dat nu verloren dreigt te gaan voor de luchtsporten te behouden. Middels een brief aan de Staatssecretaris is het belang van de luchtsporten en de wijze waarop in andere Europese landen met de inpassingen van luchtsporten wordt omgegegaan aangegeven.

Klik hier voor de brief.

lees verder

NOC*NSF steunt de KNVvL en Teuge
Vliegroutes Lelystad Airport

Algemeen directeur van het NOC*NSF Gerard Dielesen heeft zijn steun uitgesproken aan de KNVvL en vraagt staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma sportieve belangen serieus mee te wegen in het besluit over de keuze van de vertrek- en naderingsroutes van Lelystad Airport. 

Lees de brief.

lees verder

Duidelijke doelstelling vliegroutes Lelystad
Vliegroutes Lelystad Airport

De media staan inmiddels vol met berichten over de routes van en naar Lelystad Airport. Hier blijkt wel uit dat niet zomaar een kleine luchtruimwijziging in het verschiet ligt. De impact op de grond en voor de luchtsporten is groot. Steeds meer mensen beginnen zich dat te realiseren.

Afgelopen vrijdag is de kick-off geweest van de werkgroepen die zich zullen bezighouden met de workshops die op verzoek van KNVvL en LVNL georganiseerd worden. Hierbij is een duidelijke doelstelling afgesproken:

Het behouden van NPCT en vliegveld Teuge en de bedreiging wegnemen voor de zweefvliegactiviteiten bij de ACS, ZCNOP en nieuwe locatie van ZCFlevo en de luchtvaartactiviteiten algemeen in het oosten van het land.

lees verder

Voortgang vliegroutes Lelystad en beperkingen luchtvaart
Vliegroutes Lelystad Airport

Een kleine twee weken geleden zijn de geplande vliegroutes voor Lelystad aan de minister aangeboden en aan ons bekendgemaakt. Vanwege de grote impact die deze plannen hebben voor de recreatieve luchtvaart in Oost-Nederland is direct contact gezocht met de verantwoordelijke instanties, maar is ook de media volop benaderd. Niet alleen om te achterhalen waarom deze keuzes gemaakt zijn, maar tevens om de gemaakte keuzes te wijzigen zodat de nodige ruimte overblijft.

De KNVvL, Nationaal Paracentrum Teuge, vliegveld Teuge, Stichting HoogOverijssel, betrokken gemeenten en provincies hebben inmiddels zich allen uitgesproken tegen de gekozen oplossing en er zijn verschillende gesprekken met het ministerie van IenM geweest met de diverse partijen.

lees verder

Voortbestaan Paracentrum en Luchthaven Teuge aan zijden draad
Vliegroutes Lelystad Airport

Teken de petitie. De voorgestelde uitvliegroutes van de nieuwe passagiersluchthaven Lelystad Airport hebben grote gevolgen voor de werkgelegenheid en recreatievoorzieningen in het centrum van ons land. Het Nationaal Paracentrum Teuge, goed voor 50% van de omzet van de luchthaven Teuge, zal haar deuren moeten sluiten.  Voor de luchthaven Teuge, met zo’n dertig bedrijven en werkgelegenheid voor ruim 250 mensen, betekent dit onafwendbaar het eind van het bestaan.

Sluiting

Mét de luchthaven Teuge en het Nationaal Paracentrum Teuge hebben vele organisaties furieus en vol onbegrip gereageerd op de brief die staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer heeft gestuurd, waarin zij schrijft dat één van de uitvliegroutes van Lelystad-Airport recht over de luchthaven Teuge gaat lopen. Het laag overkomen van verkeersvliegtuigen heeft tot gevolg dat er geen parachutesprongen meer gemaakt kunnen worden vanaf Teuge, waardoor de luchthaven onder grote financiële druk zal komen te staan. Dat de luchthaven hierna zal moeten sluiten ligt voor de hand, waardoor niet alleen vele banen zullen verdwijnen, maar ook nog eens 160.000 actieve en passieve recreanten in het centrum van het land worden benadeeld.

lees verder

Lees berichten uit de media
Vliegroutes Lelystad Airport

Lees alle berichtgeving in de media met betrekking tot de vliegroutes van Lelystad Airport die over Luchthaven Teuge en haar omgeving komen te liggen op de Facebookpagina Vliegroutes over Teuge.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

locaties meer info