Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Drone racing and parachuting canopy piloting at The World Games
Parachutespringen

The World Games 2021 in Birmingham, Alabama, USA, will include two FAI air sports, it was announced on Sunday. Drone racing and canopy piloting – a spectacular form of skydiving that combines precision and speed – will be on the programme of the multi-sport event.

The decision to include the two air sports was made public at the SportAccord Convention in Bangkok, Thailand, by the International World Games Association (IWGA).

lees verder

Race on the Riviera: Red Bull Air Race in France
Aerobatics

Just two weeks before the renowned film festival in Cannes, the glamorous city will roll out the red carpet for the stars of aviation motorsport, as the Red Bull Air Race World Championship makes its long-awaited French debut.

Launched in 2003 and a World Championship since 2005, the Red Bull Air Race has thrilled crowds at global destinations from New York City to London and from Australia to Japan. But this April 20-22 will mark the first time that the sport has taken off in the skies of France – and with five French pilots among the weekend’s elite lineup, the second stop of the eight-race season will be a gala event. 

lees verder

REFIS / MASIS update
Operations

Eind 2017 zijn er door defensie op diverse locaties in Nederland voorlichtingssessies gehouden over de invoering van het REFIS / MASIS systeem.*

Vanuit defensie ontving de KNVvL een Powerpoint met informatie over het systeem en de invoering. Door onvoorziene technische omstandigheden wordt de geplande invoering van 26 april 2018 niet gehaald. De daadwerkelijke  invoeringsdatum zal per NOTAM bekend worden gesteld.

lees verder

ICAO-kaart voor clubs
Modelvliegsport

Aan de meeste leden is de ICAO-kaart gratis beschikbaar gesteld. Leden van Modelvliegsport en Parachutespringen behoren helaas niet tot de doelgroep omdat zij in de praktijk de kaart niet gebruiken.  

We hechten er wel waarde aan dat clubs en leden zich bewust zijn van de luchtruimsituatie waarin zij zich bevinden. Daarom versturen we naar modelvliegsport- en parachuteclubs ook de ICAO-kaart van 2018. 

Het sterkt de beeldvorming van de complexiteit van de luchtruimindeling en onderschrijft het belang dat de KNVvL (mede) zorgt dat er toch ruimte in de lucht over blijft voor jouw club.

lees verder

Voorjaarsvergadering Ledenraad KNVvL
Afdelingen

De voorjaarsvergadering van de Ledenraad van de KNVvL zal plaatsvinden op woensdag 30 mei 2018.

Locatie: Hotel en Congrescentrum Papendal, Papendallaan 3, Arnhem
Tijd: 19.30 uur
Inloop: vanaf 19.00 uur

De leden en plaatsvervangende leden van de Ledenraad hebben een uitnodiging ontvangen.

Wanneer je aanwezig wilt zijn kun je dit aangeven door een mail te sturen naar elianne.mercx@KNVvL.nl..

lees verder

EASA Roadshow in Nederland
Veiligheid

De KNVvL en AOPA organiseren samen met ILT en DGLM op 4 mei de EASA (European Aviation Safety Agency) Roadshow om toe te lichten hoe Europese luchtvaartwetgeving tot stand komt en wat ons in de komende tijd te wachten staat.

De nieuwe ontwikkelingen worden besproken, evenals hoe Nederland inspeelt op de wet- en regelgevingsprocessen.

ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) en DGLM (Directoraat Generaal Luchtvaart en Maritieme zaken, onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) geven een toelichting op hun rol in de EASA-processen. De voorzitter van de werkgroep die de link vormt tussen de GA-sector en de wetgevers komt toelichten hoe wij als General Aviation kunnen inspelen op de EASA-processen.

lees verder

NVAV verenigingsdag: de Verhees Delta’s
NVAV

We kennen allemaal de wonderlijke verschijning van de zilverkleurige Verhees Delta F-PDHV, die nog al eens voor een UFO wordt aangezien.

Op 28 april komt ontwerper en bouwer Bart Verhees, eigenaar van Verhees Engineering, ons vertellen over dit onconventionele vliegtuigontwerp dat verrassende vliegeigenschappen bezit en hij zal ook een toelichting geven op zijn nieuwste ontwikkeling: de lichtblauw gelakte tweezits-uitvoering.

lees verder

NVAV Fly-in op EHMZ
NVAV

NVAV nodigt u uit om deel te nemen aan onze Fly-Drive-In op EHMZ tijdens het pinksterweekend. Over vier weken is het zover!

Meldt u nu hier aan. 

Op zaterdag 19 mei starten wij onze Fly-Drive-In. Vanaf 12.00 uur staat het organisatieteam voor u klaar. Het gehele weekend zullen er stands, demonstraties en lezingen plaatsvinden.          

Het evenement is toegankelijk voor vliegtuigen, campers, auto's, caravans, motoren, fietsen en voetgangers.

lees verder

Database voor gestolen schermen
Schermvliegen

Tijdens de jaarlijkse EHPU (European Hanggliding and Paragliding Union) heeft de PMA (Paragliding Manufacturing Association) een database aangekondigd voor gestolen schermen. Naast het makkelijker maken om een gestolen scherm terug te vinden, kan de database ook geraadpleegd worden als je een tweedehands scherm wilt kopen. Hierdoor wordt de verkoop van gestolen schermen moeilijker gemaakt.

Gestolen schermen kunnen worden aangemeld via het volgende emailadres: guido.reusch@p-m-a.info (let op: dit moet in het Engels!).

lees verder

Update handboek afdeling Deltavliegen: versie 2.03 staat online
Deltavliegen

Er is een nieuwe versie van het handboek afdeling Deltavliegen gepubliceerd. De belangrijkste wijziging is het verruimen van de bevoegdheden van verenigingsinstructeurs: zij mogen nu ook, onder bepaalde omstandigheden, instructie geven aan piloten met een geldig B1 en voldoende ervaring. Dat is niet de enige wijziging; er zijn in verschillende hoofdstukken wat kleinere zaken aangepast of duidelijker geformuleerd.

In dit bericht staat een overzicht van de aanpassingen. Neem hier kennis van en neem het handboek nog eens goed door. De wijzigingen gaan in op 16 mei 2018.

lees verder

Systeemonderhoud MijnKNVvL
Afdelingen

In verband met systeemonderhoud op Mijn.KNVvL.nl is het helaas van maandag 16 tot en met vrijdag 20 april niet mogelijk je online aan te melden als lid van de KNVvL.

Stuur een e-mail met je gegevens naar ledenservice@KNVvL.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Het raadplegen van je gegevens is wel mogelijk, maar hou rekening met een eventuele verminderde bereikbaarheid.

lees verder

Maatschappelijke potentie drones grotendeels onbenut door angst in Den Haag
Drones

Ondernemers die innovatieve drone-toepassingen willen ontwikkelen worden teveel afgeremd door te strikte regelgeving als gevolg van angst voor drones bij politici in Den Haag. Daardoor lopen maatschappelijk relevante ontwikkelingen vertraging op en dreigt Nederland ingehaald te worden door het buitenland.

Daarvoor waarschuwden drie experts tijdens een paneldiscussie op een evenement over digitale ontwikkelingen.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Luchtsporters.nl

locaties meer info