Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Zondag 4 februari KNVvL-dag Sport en Bestuur
Afdelingen

De datum van de KNVvL-dag Sport & Bestuur 2018 is bekend. Op zondag 4 februari zal alweer de 12e editie plaatsvinden op het Nationale Sportcentrum Papendal. Noteer deze datum alvast in je agenda.

Een allereerste tipje van de sluier: voor onze bestuurders wordt vanuit het NOC*NSF de inspiratiesessie 4 inzichten voor verenigingsbestuurders aangeboden. 

Hoe kun je als bestuur van een sportvereniging beter samenwerken? Hoe kun je de mensen om je heen op een goede manier betrekken? En hoe verdeel je de taken en houd je iedereen gemotiveerd? De sessie 4 inzichten voor verenigingsbestuurders helpt je antwoord te geven op deze vragen en zo te groeien in je rol als bestuurder. 

lees verder

Harold van Veldhuizens deelname aan World Paramotors Slalom Challenge
Paramotorvliegen

De 22-jarige Nederlandse paramotorvlieger Harold van Veldhuizen heeft deelgenomen aan de World Paramotors Slalom Challenge (WPSC) in Egypte (27 oktober - 3 november).

Bij dit evenement was de wereldtop van paramotor slalomvliegen aanwezig. 37 paramotorvliegers streden om de felbegeerde titel. Na de kwalificatie wedstrijden werden twee groepen geformeerd, de top en de subtop. Harold kwalificeerde zich in de topgroep.

Uit deze topgroep kwalificeerden zich uiteindelijk 16 vliegers. Helaas zat Harold daar niet bij, maar hij had nog zeker een kans de finalewedstrijden te halen. Uit de tweede groep zouden de vier beste aansluiten bij de top 16. En vervolgens nog twee vliegers, waardoor de top uiteindelijk uit 22 vliegers zou bestaan.

lees verder

Oude tijden herleven op Vliegbasis Soesterberg
Historische luchtvaart

Volgend jaar zomer, in het weekend van 25 & 26 augustus 2018, organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) het Soesterberg Flight Event. In de sfeer van de ‘Roaring Twenties’ herleven bezoekers oude tijden; met vliegtuigen uit de beginjaren van de luchtvaart op Vliegbasis Soesterberg.

Het programma van het Soesterberg Flight Event geeft aandacht aan de ontwikkeling van de luchtvaart vanaf de start ruim een eeuw geleden tot het begin van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de grasbaan naast het museum stijgen en landen vliegtuigen die horen bij de eerste jaren van de luchtvaart en de ontwikkeling van Vliegbasis Soesterberg.

lees verder

Landelijke Indoor Recreade 2017
Modelvliegsport

De Indoor Recreade van 26 november in Vianen, daar moet je bij zijn. Niet alleen vanwege de prettige sfeer, maar zeker ook vanwege de mogelijkheden die de zaal je als indoorvlieger te bieden heeft. 

Dit jaar zullen we wat poortjes in de zaal opstellen waarbij jullie zelf mogen bepalen wat je daarmee wilt: er door, over of langs vliegen. 

Maar er is meer: Onze nieuwe hoofdsponsor RC Wings uit Klarenbeek heeft 3 mooie vliegtuigen beschikbaar gesteld voor een verloting. Alle mensen die zich hebben aangemeld en om 14.00 uur in de hal aanwezig zijn, doen mee aan de verloting. Je online inschrijfformulier geldt als lot. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

lees verder

Webinars for European Drone Community
Drones

Within the context of the EC COSME-funded DroneRules Project, a number of free webinars will take place in different languages. The objective of these webinars is to give drone users, both professional and amateur, an overview of the drone scene in Europe and the chance to interact with subject matters experts and industry professionals. 

The topics that will be addressed will cover the aspects of Safety, Insurance, Certification, and Regulation. During the webinar, the www.DroneRules.eu portal will be viewed & walked through, and there will be ample room for questions. 

lees verder

Reminder ALV afdeling Modelvliegsport
Modelvliegsport

Op 29 november wordt de Algemene Leden Vergadering gehouden van de afdeling Modelvliegsport. Leden van de afdeling Modelvliegsport zijn van harte welkom.
Locatie is het KNVvL-kantoor in Woerden, Houttuinlaan 16A. Aanvang van vergadering de vergadering is 19.30 uur. 
Wil je als vertegenwoordiger van je club of als individueel lid aanwezig zijn, geef je dan zo snel mogelijk op via secretaris.modelvliegsport@KNVvL.nl.

lees verder

Wijziging btw-sportvrijstelling
Verenigingen

Van NOC*NSF ontvingen we onderstaand bericht over de btw-sportvrijstelling. Deze regeling houdt in dat ‘"gemeenten en bepaalde sportstichtingen recht op aftrek hebben van voorbelasting voor de kosten die toerekenbaar zijn aan de terbeschikkingstelling van sportaccommodaties aan sportverenigingen". 

Ook binnen de KNVvL zijn er stichtingen en sportverenigingen die van deze regeling gebruik maken. Europese regelgeving dwingt Nederland met ingang van 1 januari 2019 deze regelgeving aan te passen. 

lees verder

Afdelingsvergadering afdeling Schermvliegen 24 november
Schermvliegen

De najaarsvergadering van de afdeling schermvliegen komt er weer aan! Hierin zal onder andere gesproken worden over de plannen voor 2018. Ook zal een update gegeven worden over de indeling van het Nederlandse luchtruim. Bekijk de agenda

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom de vergadering bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 om 19:30 uur in Van Der Valk Hotel Leusden.

lees verder

KNVvL verbaasd over uitspraken Sharon Dijksma
Vliegroutes Lelystad Airport

Dagblad De Stentor openbaarde deze week dat voormalig staatssecretaris Sharon Dijksma afgelopen weekend, tijdens een politiek café in Diepenheim, uit de school heeft geklapt. Zij stelde dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu* kampt met een tekort aan kundige mensen, waardoor wordt het doorgronden van ingewikkelde dossiers voor het ministerie een lastige klus is. De fouten die in de plannen voor Lelystad Airport zijn gemaakt, zijn ook het gevolg van dat gebrek aan expertise, zei Dijksma. Dagblad De Stentor wist de hand te leggen op audio-opnames, waarin Dijksma haar uitspraken doet. Nog voor haar vertrek moest zij erkennen dat de door de overheid gehanteerde berekeningen van geluidsoverlast onder de vliegroutes fout zijn, maar dat dit “op basis van de nu voorziene beperkte effecten geen consequenties heeft voor de opening van Lelystad Airport op 1 april 2019”.

 “Verbazingwekkend", vindt KNVvL-voorzitter Ronald Schnitker. “In de Tweede Kamer bagatelliseerde de staatssecretaris de rekenfouten in het rapport en doet ze voorkomen dat alles onder controle is. Nu is ze nog niet weg of geeft aan dat kennis en kunde ontbreekt. Het doel, de openstelling van Lelystad Airport op 1 april 2019, heiligt kennelijk alle middelen. De werkelijke feiten doen er niet meer toe".

lees verder

Bezoek Transavia
Algemene Luchtvaart (ALA)

Transavia (HV) is een Nederlandse lage kosten luchtvaartmaatschappij en chartermaatschappij en bestaat nu 50 jaar. De maatschappij maakt onderdeel uit van de Air France KLM-groep, en gebruikt Schiphol, Rotterdam, München en Eindhoven als thuishavens. Het plan bestaat ook vanuit Lelystad te gaan vliegen.

Transavia voert daarnaast een aantal lijndiensten en charters uit vanaf Groningen, en vliegt voornamelijk binnen Europa, en Noord Afrika. HV heeft in Frankrijk een zustermaatschappij, Transavia France genaamd. De vloot bestaat uit 41 Boeing 737’s en bereikt hiermee 88 bestemmingen.

Een maatschappij die volop in beweging is en waar veel over te vertellen is. Daarom is de ALA Transavia zeer dankbaar dat het mogelijk is gemaakt een bezoek te brengen op 13 december 2017.

lees verder

Lidmaatschap KNVvL 2018
Afdelingen

De voorbereidingen voor het nieuwe vliegjaar zijn in volle gang. Voor 2018 hebben we de ledenpas in een fris en herkenbaar jasje laten steken. Jeroen Beeke Design heeft gekozen voor diverse groentinten.

Groen staat symbool voor natuur en duurzaamheid. Onze luchtsporten en natuur gaan prima samen. Op verschillende vliegvelden wordt gevlogen in de directe nabijheid van bijvoorbeeld dassenburchten en edelherten. Vanzelfsprekend wordt hierbij rekening gehouden met het welzijn van de dieren.
Vrij als een vogel is een gevoel dat veel piloten ervaren, vooral als zij de thermiekbel delen met een of meer prachtige roofvogels. Genieten van de natuur, maar altijd met respect voor flora en fauna. Dat is wat wij van onze leden verwachten. In de gedragscode voor recreatieve vliegers is daarom ook een passage opgenomen over natuurgebieden.

lees verder

EAS newsletter autumn 2017
(Top)sport

EAS Dear readers,

We are pleased to send you a link to the autumn 2017 edition of our newsletter. As always, it contains important information on many relevant developments at EU political and technical level.

Please enjoy reading.

Your team at Europe Air Sports

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Luchtsporters.nl

GA WorkshopInformatie

locaties meer info