Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

Dronesector gaat gedragscode natuurgebieden opstellen
Drones

De KNVvL gaat in samenspraak met Dronewatch en de provincie Flevoland werk maken van een gedragscode aangaande het vliegen met drones boven natuurgebieden. Dat is de uitkomst van een gesprek met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), de organisatie die namens de provincie Flevoland toezicht op natuurgebieden uitvoert.

Het gesprek vond plaats op uitnodiging van de OFGV, nadat Dronewatch bezwaar had gemaakt tegen het algehele vliegverbod dat de organisatie had afgekondigd.

lees verder

Parachutesprongen boven Zuiderwaterlinie
Parachutespringen

Op zaterdag 23 juni wordt in het kader van het herdenken van de Zuidelijke waterlinie op een vijftal locaties parachute gesprongen. Twee parachutistenclubs (van Rotterdam en Seppe) en de KNVvL verzorgen de civiele parachutisten; de Defensie Para School (DPS) regelt de militaire springers. De sprongen worden uitgevoerd door de vliegtuigen van de paraclubs, een Duitse Airbus A400 en door DPS militairen uit de C-130.

Tevens vindt een historische formatievlucht plaats langs de vijf locaties door de C-130 en twee Harvards. De landingsplekken zijn alle vlakbij oude militaire stellingen: Fort de Roovere bij Halsteren, Fort Sabina in Heijningen, Kleine Schans te Terheijden, Fort Isabella in Vught en Gemaal van Sasse in Grave.

lees verder

From cyclones to sharks: setting up a racetrack
Aerobatics

Putting up the Air Gates for the Red Bull Air Race can be almost as challenging as flying the racetrack itself. The most difficult setups are on water.

“Most of our challenges have to do with nature,” says Marko van Es, who as Head of Racetrack Operations leads the setup at every stop with his colleague Ivanka Kösters. He has seen a lot since he first got involved in the sport back in 2005.   

lees verder

Geef recreatief modelvliegen in Nederland een boost
Modelvliegsport

Sinds enkele jaren bestaat de commissie recreatief modelvliegen (CRV). De commissie geeft aandacht aan recreatieve evenementen met name als deze de samenwerking tussen modelvliegers of verenigingen bevordert.

In de afgelopen jaren hebben we circa twintig clubs bij een interregionaal evenement ondersteund, 10 landelijke evenementen helpen organiseren. Kortom ongeveer 600 modelvliegers een beetje blijer gemaakt. 

lees verder

New Vacancy Notice: Human Factors Expert
EASA

The following vacancy notice for a Temporary Agent position has been published on the EASA website.

ReferenceEASA/AD/2018/003
Title: Factors Expert (AD 6)
Closing Date:17/07/2018 at 23:55

Interested candidates are invited to submit their application through the online EASA eRecruitment Tool. To find out more on how to apply through the eRecruitment Tool, click here.

lees verder

Soesterberg Luchtvaartdagen bij het Nationaal Militair Museum
Algemeen

Op 25 & 26 augustus a.s. vinden de Soesterberg Luchtvaartdagen plaats bij het Nationaal Militair Museum (NMM) op Park Vliegbasis Soesterberg. Dit weekend zijn er tal van activiteiten die in het teken staan van luchtvaart. Unieke vliegtuigen en straaljagers, waaronder de F-4 Phantom, worden uit het depot gehaald en voor het publiek tentoongesteld.

Oorspronkelijk zou er in dit weekend ook gevlogen worden met historische vliegtuigen. Met het Utrechts Landschap, eigenaar van Park Vliegbasis Soesterberg, hebben we hierover geen overeenstemming kunnen bereiken.

lees verder

Registration FAI International Drones Conference and Expo
Drones

The FAI International Drones Conference and Expo offers a unique platform for sports organisations, businesses, governmental authorities and end users from around the world to discuss how drones are used today, and create a framework for how they will be used in the future.

Part of the public EPFL (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) Drone Days 2018, the 2nd FAI International Drones Conference and Expo will run from August 31 to September 2, and will welcome expert speakers and visitors from around the world.

lees verder

Voor het eerst Nederlandse zweefvlieger naar GrandPrix finale
Zweefvliegen

Peter Millenaar heeft zich gekwalificeerd voor de grote GrandPrix finale die van 3-9 juni 2019 wordt gehouden in Cerdanya (Spanje).

In Rennes Saint-Sulpice (Frankrijk) wist Peter zich deze week via de qualifying GrandPrix via twee bloedstollende wedstrijddagen met 17 punten te kwalificeren. Hij vloog met een gloednieuwe JS3; een high-performance zweefvliegtuig, van Zuid-Afrikaanse makelij (Jonkers Sailplanes).

Nog nooit eerder is het voorgekomen dat een Nederlandse zweefvlieger zich gaat meten met de absolute wereldtop bij de GrandPrix finale.

lees verder

Surveillancedrone herkent agressief gedrag
Drones

Drones gaan in de toekomst een grote rol spelen als het gaat om surveillance en crowd control. Vanuit de lucht kun je immers veel beter in de gaten houden wat er in een menigte gebeurt dan vanaf de grond.

In de toekomst kunnen drones zelfs automatisch geweld en agressief gedrag opmerken. Britse wetenschappers hebben een prototype ontwikkeld van zo’n drone.

lees verder

PH-MSV eerste Nederlandse Bȕcker Jungmann
Historische luchtvaart

Bijna 85 jaar na de eerste vlucht van de Bȕcker Bu-131 Jungmann in 1934 is er op 11 juni 2018 voor het eerst een vliegtuig van dit type in Nederland geregistreerd. De Bȕcker Jungmann PH-MSV werd na zijn reparatie bij ATN Aircraft Division op vliegveld Hoogeveen ´Nederlands gemaakt´ door Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) op Teuge Airport.

Dat is een historische primeur! Nooit eerder is er een origineel vliegtuig, waarvan het prototype bijna 85 jaar eerder al vloog, ingeschreven in het Nederlands luchtvaartregister. Tot op heden was dat alleen bij enkele replica´s het geval.

lees verder

Voldoende vrijwilligers een sprookje?
Verenigingen

NOC*NSF heeft samen met Starte2Create een online module ontwikkeld waarmee verenigingen aan de slag kunnen met sterk vrijwilligersmanagement. Dat ziet de club terug in een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die graag hun steentje bijdragen aan het werk dat er binnen de club gedaan moet worden.

Deze online module is vanaf aankomende juli voor iedereen toegankelijk. Voor clubs die graag al aan de slag willen, organiseren wij een inspiratie avond. Tijdens deze avond word je praktisch op weg geholpen om met vrijwilligersmanagement in de e-learning omgeving aan de slag te gaan en is er alle ruimte om op interactieve wijze met andere deelnemers kennis en ideeën uit te wisselen over vraagstukken die er spelen bij jouw club.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Luchtsporters.nl

locaties meer info