Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties; een selectie daarvan kun je hier lezen. De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

 

 

Sperwer drone naar Nationaal Militair Museum
Berichten van derden

18 december wordt in het Nationaal Militair Museum (NMM) een Sperwer (drone), aan de vaste expositie toegevoegd. De drone van 300 kg. wordt aan het plafond opgehangen. Het NMM streeft ernaar een selectie van groot materieel dat door de Krijgsmacht is gebruikt te exposeren. De Sperwer levert hieraan een belangrijke bijdrage.

De Sperwer werd tot 2011 gebruikt door de Nederlandse strijdkrachten, o.a. in Uruzgan in Afghanistan. Het onbemande, radiobestuurde vliegtuigje (drone) werd gebruikt om van grote hoogte met ingebouwde camera’s video-opnames te maken van potentiële doelen of bedreigende situaties. De beelden werden doorgeseind naar een basisstation. De Sperwer weegt 300 kg, heeft een spanwijdte van 4 meter en had een kruissnelheid van 180 km per uur.

lees verder

Wat gebeurt er in ons luchtruim?
Berichten van derden

Op donderdag 23 november 20.00 uur organiseert Hart voor BNM een themacafé over het Vliegverkeer boven Gooise Meren in de MESS in Naarden-Vesting.

Gooise Meren ligt tussen de vliegvelden Schiphol, Lelystad en Hilversum in en het vliegverkeer doorkruist van alle kanten het luchtruim van onze gemeente. Lelystad Airport gaat zich ontwikkelen tot een twin-airport van Schiphol en dat zal consequenties hebben voor het recreatief vliegverkeer op Lelystad.

Wat zullen deze ontwikkelingen betekenen voor het luchtruim van Gooise Meren?

lees verder

KLM zwaait Fokker nu echt uit
Berichten van derden

Bericht van  Up in the Sky. Na er weken zo niet maanden naartoe te hebben geleefd, nam KLM zondag op gepaste -en onbedoeld ook verrassende- wijze afscheid van een stukje Nederlandse historie. Na net geen 100 jaar trouwe dienst, werden de laatste vier Fokker-70’s uit de KLM-vloot uitgezwaaid.

Onder andere ceo Pieter Elbers, de voormalige èn de huidige topman van Cityhopper, Boet Kreiken en Warner Rootliep, piloten, crew en genodigden waren op Schiphol-Oost om de toestellen vaarwel te zeggen.

“Het werd tijd om ze te vervangen,” zegt Elbers tegen Up in the Sky, op de vraag waarom de Fokkers de 100 jaar net niet konden volmaken. Het werd 97 jaar. “Een paar jaar geleden hebben we het proces om ze te vervangen ingezet met de aanschaf van de Embraer. Dat is een ontzettend ingewikkeld traject en dat moet je goed doen. Dat is belangrijker dan die mijlpaal van 100 jaar te halen.”

lees verder

Nijac op zoek naar een uitbater Zweef-Inn
Berichten van derden

De Nijmeegse Aeroclub is op zoek naar een nieuwe uitbater van de Zweef-Inn. Aan de rand van zweefvliegveld het Maldens Vlak ligt de Zweef Inn, een prachtige locatie met verlichte parkeerplaats in natuurgebied Heumensoord, dicht bij Malden, Nijmegen en Groesbeek.

Naast de leden van de Nijmeegse Aeroclub (kort NijAC) is het voor iedereen toegankelijk. Vanaf het ruime terras heb je uitstekend zicht op de vliegactiviteiten. En vaak bestaat zelfs de bijzondere gelegenheid mee te vliegen.

Maar op de grond valt er ook voldoende te beleven. In combinatie met de ruime parkeergelegenheid is de Zweef Inn een uitstekende locatie vóór, tijdens of na je boswandeling of fietstocht. Ook mountainbikers en ruiters weten de Zweef Inn te vinden. De Zweef Inn bevindt zich op een knooppunt van wandelpaden, fietsroutes en ruiterpaden die de hele regio doorkruisen.

lees verder

Vliegschool integreert elektrisch trainingstoestel in vliegopleiding
Berichten van derden

 Hilversum, 11 oktober 2017 – iFly, importeur voor de Benelux van de Sloveense vliegtuigbouwer Pipistrel, en Vliegschool Hilversum (VSH) gaan gezamenlijk elektrisch vliegen introduceren op vliegveld Hilversum. De innovatieve Pipistrel Alpha Electro, een tweezits trainingstoestel met een 60 kW elektromotor, vliegt geluidsarm en is zeer duurzaam. 

iFly en Vliegschool Hilversum hebben een intentieovereenkomst getekend om elektrisch vliegen in Nederland te introduceren. Alle voorbereidingen worden getroffen om een Pipistrel Alpha Electro in 2019 operationeel te hebben. 

lees verder

Lucht- en ruimtevaart highlights in Duitsland
Berichten van derden

KIVI De Afdeling Aerospace Engineering van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) organiseert een reis naar actuele en historische luchtvaart- en ruimtevaart hoogtepunten in Duitsland, met als sluitstuk een bezoek aan de 2 oude Fokker Hallen in Schwerin (1913).

Ook mensen die geen lid zijn van KIVI mogen inschrijven voor deze wetenswaardige reis.

lees verder

Ballonnen en vliegtuigen in de Parade van Vermaeck
Berichten van derden

Op 27 augustus kun je het meemaken: reizen door de lucht! Een regelrechte technische revolutie, uitgevoerd door onverschrokken vliegtuigpioniers. En negen joekels van luchtballonnen staan klaar voor vertrek. Het toegestroomde publiek vergaapt zich eraan en huivert én geniet.  Het is allemaal te zien en te horen in een stoet van 16 wagens in het Brabantse Heeze, waarop en rondom tweeduizend acteurs de historie van alle soorten vermaak verbeelden in een ‘Parade van Vermaeck’.

Voor de 60ste maal trekt ruim 2 uur lang de cultuurhistorische optocht van de Brabantsedag door de straten. De  spelers van de wagenbouwersgroepen zorgen voor een theaterspektakel rondom hun rijdend decor. Bouwerij Skôn brengt een spontane vliegtuigshow  bij Gilze Rijen in 1909 tot leven. 

lees verder

Géén mensensmokkel vanaf Luchthaven Teuge
Berichten van derden

Op donderdag 6 juli heeft de politie op Luchthaven Teuge een tweetal piloten met de Britse nationaliteit aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Daarnaast is het vliegtuig waarmee zij naar Teuge zijn gevlogen in beslag genomen.

Diverse media hebben hier inmiddels in hun berichtgeving aandacht aan besteed. Hierbij is in een aantal gevallen ten onrechte de indruk gewekt dat de smokkel van personen vanaf Luchthaven Teuge heeft plaatsgevonden.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties of personen; een selectie daarvan kun je hier lezen.
De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

locaties meer info