Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties; een selectie daarvan kun je hier lezen. De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

 

 

Nijac op zoek naar een uitbater Zweef-Inn
Berichten van derden

De Nijmeegse Aeroclub is op zoek naar een nieuwe uitbater van de Zweef-Inn. Aan de rand van zweefvliegveld het Maldens Vlak ligt de Zweef Inn, een prachtige locatie met verlichte parkeerplaats in natuurgebied Heumensoord, dicht bij Malden, Nijmegen en Groesbeek.

Naast de leden van de Nijmeegse Aeroclub (kort NijAC) is het voor iedereen toegankelijk. Vanaf het ruime terras heb je uitstekend zicht op de vliegactiviteiten. En vaak bestaat zelfs de bijzondere gelegenheid mee te vliegen.

Maar op de grond valt er ook voldoende te beleven. In combinatie met de ruime parkeergelegenheid is de Zweef Inn een uitstekende locatie vóór, tijdens of na je boswandeling of fietstocht. Ook mountainbikers en ruiters weten de Zweef Inn te vinden. De Zweef Inn bevindt zich op een knooppunt van wandelpaden, fietsroutes en ruiterpaden die de hele regio doorkruisen.

lees verder

Vliegschool integreert elektrisch trainingstoestel in vliegopleiding
Berichten van derden

 Hilversum, 11 oktober 2017 – iFly, importeur voor de Benelux van de Sloveense vliegtuigbouwer Pipistrel, en Vliegschool Hilversum (VSH) gaan gezamenlijk elektrisch vliegen introduceren op vliegveld Hilversum. De innovatieve Pipistrel Alpha Electro, een tweezits trainingstoestel met een 60 kW elektromotor, vliegt geluidsarm en is zeer duurzaam. 

iFly en Vliegschool Hilversum hebben een intentieovereenkomst getekend om elektrisch vliegen in Nederland te introduceren. Alle voorbereidingen worden getroffen om een Pipistrel Alpha Electro in 2019 operationeel te hebben. 

lees verder

Lucht- en ruimtevaart highlights in Duitsland
Berichten van derden

KIVI De Afdeling Aerospace Engineering van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) organiseert een reis naar actuele en historische luchtvaart- en ruimtevaart hoogtepunten in Duitsland, met als sluitstuk een bezoek aan de 2 oude Fokker Hallen in Schwerin (1913).

Ook mensen die geen lid zijn van KIVI mogen inschrijven voor deze wetenswaardige reis.

lees verder

Ballonnen en vliegtuigen in de Parade van Vermaeck
Berichten van derden

Op 27 augustus kun je het meemaken: reizen door de lucht! Een regelrechte technische revolutie, uitgevoerd door onverschrokken vliegtuigpioniers. En negen joekels van luchtballonnen staan klaar voor vertrek. Het toegestroomde publiek vergaapt zich eraan en huivert én geniet.  Het is allemaal te zien en te horen in een stoet van 16 wagens in het Brabantse Heeze, waarop en rondom tweeduizend acteurs de historie van alle soorten vermaak verbeelden in een ‘Parade van Vermaeck’.

Voor de 60ste maal trekt ruim 2 uur lang de cultuurhistorische optocht van de Brabantsedag door de straten. De  spelers van de wagenbouwersgroepen zorgen voor een theaterspektakel rondom hun rijdend decor. Bouwerij Skôn brengt een spontane vliegtuigshow  bij Gilze Rijen in 1909 tot leven. 

lees verder

Géén mensensmokkel vanaf Luchthaven Teuge
Berichten van derden

Op donderdag 6 juli heeft de politie op Luchthaven Teuge een tweetal piloten met de Britse nationaliteit aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Daarnaast is het vliegtuig waarmee zij naar Teuge zijn gevlogen in beslag genomen.

Diverse media hebben hier inmiddels in hun berichtgeving aandacht aan besteed. Hierbij is in een aantal gevallen ten onrechte de indruk gewekt dat de smokkel van personen vanaf Luchthaven Teuge heeft plaatsgevonden.

lees verder

Negende editie Oostwold Airshow meest succesvolle ooit
Berichten van derden

Met ruim 25.000 bezoekers voor de Oostwold Airshow, verspreid over twee dagen, werd het record uit 2015 bijna verpletterd. Toen passeerden in twee dagen tijd zo’n 20.000 bezoekers de kassa.

Het massaal opgekomen publiek kreeg twee dagen lang vermaak van hoog niveau voorgeschoteld. Van de oude warbirds tot hypermoderne aerobatic toestellen, het showprogramma bood voor iedereen wel iets. De perfecte weersomstandigheden zorgden voor de rest.

Zondag bezochten ruim 10.000 toeschouwers de ‘Airshow Take off’, Pinkstermaandag kwamen daar nog eens 15.000 bezoekers bij. Velen daarvan kwamen voor de eerste keer naar het kleine vliegveld in Oost-Groningen

lees verder

De Mavic Pro hoe zit het nu?
Berichten van derden

Wij van Safe2Fly worden de laatste tijd vaak benaderd over het professioneel gebruik van de DJI Mavic Pro. Veel van deze vragen gaan over het gewicht, dat minder dan een kilo is. Men neemt aan dat men daarmee is vrijgesteld van een aantal eisen die het ILNT stelt.

Het klopt dat de Mavic minder weegt dan een kilo en dat hij daarmee in een uitzonderijke categorie valt. Zo heb je geen theorie opleiding nodig. Wij zijn echter van mening dat iedere onderneming die beroepsmatig wil vliegen, ongeacht het gewicht van de Mavic, een ROC of ROC Light nodig heeft om commerciële vluchten met en RPAS (Drone) uit te kunnen voeren. 

lees verder

Kindervliegkampen en zelf vliegen leren
Berichten van derden

De vliegschool Zelf Vliegen organiseert op zaterdag 3 juni op Lelystad-Airport een Open Dag waarbij kinderen en volwassenen alles te weten kunnen komen en kunnen uitproberen over de vliegactiviteiten waaraan zij dit jaar kunnen deelnemen. Hierbij zullen de vliegkampen voor de jeugd in de zomervakantie, maar ook vliegopleidingen voor volwassenen, in het middelpunt staan. De Open Dag wordt mede georganiseerd door de Luchtscouts Lelystad-Airport.

Tijdens de Open Dag kunnen alle kinderen en hun familieleden de vliegtuigen van dichtbij bekijken en proefvlieglessen maken in twee- en vierpersoons vliegtuigen. Bij diverse presentaties kunnen ze  alles te weten komen over de vliegkampen voor jongeren van 11-18 jaar. De luchtscouts zullen op deze zaterdag aan jong en oud laten zien wat ze doen met de Vrije Val en met simulator vliegen.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Naam
E-mailadres

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties of personen; een selectie daarvan kun je hier lezen.
De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

locaties meer info