Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties; een selectie daarvan kun je hier lezen. De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

 

 

Vijf jaar vliegende tieners
Berichten van derden

Voor het vijfde jaar worden deze zomer op Lelystad-Airport Vliegkampen voor kinderen georganiseerd. Kinderen en jongeren van 11-18 jaar krijgen daarbij hun eerste vlieg- en theorielessen tijdens een week die volledig in het teken staat van zelf leren vliegen. Vanwege de lustrumviering krijgen de Vliegkampen bij de vliegschool Zelf Vliegen dit jaar een extra feestelijk tintje.

Tijdens deze vijfdaagse Vliegkampen mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig plaatsnemen en kunnen ze in tweepersoons vliegtuigen zelf sturen onder leiding van een ervaren vlieginstructeur. Ze leren tijdens de echte vlieglessen hun vliegtuig zelf te starten en te landen en krijgen theorielessen over onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

lees verder

Luchtvaartbeurs Rotterdam 2018
Berichten van derden

Op zaterdag 21 april 2018 wordt er weer een luchtvaartbeurs georganiseerd op Rotterdam The Hague Airport. Deze beurs vindt zijn oorsprong in het najaar van 1996 toen, in samenwerking met Arinieuws Nederland, de eerste beurs werd georganiseerd onder de naam Dutch Spotters Convention (DSC).

Nog steeds is deze beurs dé plaats voor de Nederlandse luchtvaartenthousiast om allerlei luchtvaart gerelateerde zaken te kopen, te verkopen of te ruilen.

lees verder

Amsterdamse luchtvaartbeurs verrast door grote animo
Berichten van derden

Bericht van Luchtvaartnieuws. De eerste editie van de Amsterdam Aviation Collectors Fair (AACF) belooft nu al een groot succes te worden. De luchtvaartverzamelbeurs, die op 25 februari wordt gehouden, telt nu al 205 tafels van 109 standhouders. “We hebben een wachtlijst moeten aanleggen”, zegt initiatiefnemer Patrick van Rooijen.

Hij zette de beurs op samen met Rutger van Hasselt en Arjan Vaarwater. Het trio bezoekt al jaren buitenlandse beurzen en ziet een markt in Nederland. “We verwachten zowel civiele als militaire verzamelaars te trekken. “Van boeken en modellen tot cockpitinstrumenten en landingsbaanverlichting, alles is te koop.”

lees verder

Grumman Tracker start beide motoren
Berichten van derden

Op donderdag 7 december was het dan eindelijk zover. De Grumman Tracker startte voor het eerst sinds lange tijd haar beide motoren. De 'nieuwe' motor 1 is na aankomst uit het Verenigd Koninkrijk de afgelopen weken aangesloten en goed nagekeken.

Ondanks het gure weer die dag, sloeg de motor gelijk aan. De eerste indrukken zijn zeer positief. De komende weken zal de motor verder worden afgesteld en volgen er meer proefdraaisessies. Het doel is om de Tracker komend jaar vaker in te zetten voor demonstraties, waarbij het in- en uitvouwen van de vleugels natuurlijk niet zal ontbreken.

lees verder

Vliegsportbeurs 2018
Berichten van derden

Op zondag 28 januari wordt in de Warmond bij Dekker Sport en Partycentrum de 27e Nationale Delta & Parapente Beurs gehouden.

Bezoekers van de beurs zijn welkom van 10:00 uur tot 17:00 uur. Entree is 3 euro en kinderen tot 16 jaar zijn gratis.

Wat mag je verwachten:
- Presentaties van paragliding-, delta- en paramotorvliegscholen
- Vertegenwoordigers van verschillende merken en materialen
- Tweedehands markt
- Kinderplein met activiteiten
- Prijsuitreiking XContest

- En natuurlijk een gezellige bar..... waar de sterke vliegverhalen rijkelijk aanwezig zijn.

lees verder

Sperwer drone naar Nationaal Militair Museum
Berichten van derden

18 december wordt in het Nationaal Militair Museum (NMM) een Sperwer (drone), aan de vaste expositie toegevoegd. De drone van 300 kg. wordt aan het plafond opgehangen. Het NMM streeft ernaar een selectie van groot materieel dat door de Krijgsmacht is gebruikt te exposeren. De Sperwer levert hieraan een belangrijke bijdrage.

De Sperwer werd tot 2011 gebruikt door de Nederlandse strijdkrachten, o.a. in Uruzgan in Afghanistan. Het onbemande, radiobestuurde vliegtuigje (drone) werd gebruikt om van grote hoogte met ingebouwde camera’s video-opnames te maken van potentiële doelen of bedreigende situaties. De beelden werden doorgeseind naar een basisstation. De Sperwer weegt 300 kg, heeft een spanwijdte van 4 meter en had een kruissnelheid van 180 km per uur.

lees verder

Wat gebeurt er in ons luchtruim?
Berichten van derden

Op donderdag 23 november 20.00 uur organiseert Hart voor BNM een themacafé over het Vliegverkeer boven Gooise Meren in de MESS in Naarden-Vesting.

Gooise Meren ligt tussen de vliegvelden Schiphol, Lelystad en Hilversum in en het vliegverkeer doorkruist van alle kanten het luchtruim van onze gemeente. Lelystad Airport gaat zich ontwikkelen tot een twin-airport van Schiphol en dat zal consequenties hebben voor het recreatief vliegverkeer op Lelystad.

Wat zullen deze ontwikkelingen betekenen voor het luchtruim van Gooise Meren?

lees verder

KLM zwaait Fokker nu echt uit
Berichten van derden

Bericht van  Up in the Sky. Na er weken zo niet maanden naartoe te hebben geleefd, nam KLM zondag op gepaste -en onbedoeld ook verrassende- wijze afscheid van een stukje Nederlandse historie. Na net geen 100 jaar trouwe dienst, werden de laatste vier Fokker-70’s uit de KLM-vloot uitgezwaaid.

Onder andere ceo Pieter Elbers, de voormalige èn de huidige topman van Cityhopper, Boet Kreiken en Warner Rootliep, piloten, crew en genodigden waren op Schiphol-Oost om de toestellen vaarwel te zeggen.

“Het werd tijd om ze te vervangen,” zegt Elbers tegen Up in the Sky, op de vraag waarom de Fokkers de 100 jaar net niet konden volmaken. Het werd 97 jaar. “Een paar jaar geleden hebben we het proces om ze te vervangen ingezet met de aanschaf van de Embraer. Dat is een ontzettend ingewikkeld traject en dat moet je goed doen. Dat is belangrijker dan die mijlpaal van 100 jaar te halen.”

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties of personen; een selectie daarvan kun je hier lezen.
De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

locaties meer info